Gratis haakpatroon: gehaakt randje

Gehaakt randje

Granny onderzetters

Gehaakte slinger

Ik heb meegedaan aan een ‘haakswap’. Met wat haakfanaten die elkaar via Twitter kennen, hebben we lootjes getrokken. Voor degene die op jouw lootje stond, moest je iets haken. Ik had Emma alias @heartblogging getrokken. Voor haar heb ik drie dingen gemaakt: een kaart met een gehaakt randje eromheen, granny-onderzetters en een slingertje. Het leukst vind ik zelf de kaart geworden (en Emma geloof ik ook :), klik hier voor haar video van het uitpakmoment), daarom een tutorial hoe je deze maakt!

Nodig: * een prikblok (deze van de Hema bijvoorbeeld) * handnaainaald * haaknaald 1,5 mm * dun haakkatoen (voor haaknaald 1,5/2 mm, ik heb de Coton Crochet uit mijn shop gebruikt) * leuke kaart

1. Prik op regelmatige afstand gaatjes in je kaart met behulp van de prikker en het prikblok.
2. Naai met een festonsteek om de kaart heen, gebruik hiervoor de handnaainaald.

Festonsteek

3. Haak op de bovenrand van de festonsteek vasten. Haak helemaal om de kaart heen. Dit is je basis. Nu kun je hierop allerlei leuke randjes gaan haken. Ik heb telkens 3 stokjes samen gehaakt en dan een losse. Na het overslaan van 1 vaste haakte ik weer 3 stokjes samen en een losse. (Hoe je steken samen haakt, leg ik uit bij de Haakinstructies die je op haakt.nl vindt.)

Categorie├źn: Free patterns, Haakt
Tags: , , ,

Reacties gesloten.